Αρσάκεια Ιωαννίνων
«Γέφυρες χτίζουμε» ήταν ο τίτλος τής γιορτής αποφοίτησης των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2018 στο Θέατρο των Σχολείων.
Έξι τάξεις, πολλές γέφυρες «έχτισαν» οι μαθητές, γέφυρες αναμνήσεων από τα πρώτα τους χρόνια στο Δημοτικό ώς την εφετινή χρονιά. Εξορμήσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικά γεγονότα, διακρίσεις αλλά και καθημερινές εικόνες σχολικής ζωής περιελάμβαναν οι αφηγήσεις των μαθητών, δοσμένες με χιούμορ αλλά και με συγκίνηση. Ξεχώρισαν η αγάπη και η ευγνωμοσύνη στους δασκάλους που στάθηκαν δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια.
Στο τέλος τής γιορτής παρουσιάστηκαν δύο θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από το διαθεματικό τής εφετινής χρονιάς με τίτλο «Απ' τα γιοφύρια τού δημοτικού τραγουδιού στις σύγχρονες γέφυρες». Το ένα είχε θέμα το δημοτικό τραγούδι «Τού γιοφυριού τής Άρτας» και το άλλο είχε σχέση με τη Μαλάλα, τη νεαρότερη κάτοχο Νόμπελ Ειρήνης, που αποτέλεσε μια γέφυρα-σύμβολο ανάμεσα στην πατρίδα της, το Πακιστάν, και τη Δύση.
Η γιορτή πλαισιώθηκε από τραγούδια, που δίδαξε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φ. Σακλαρίδου, και χορούς, που δίδαξαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Δ. Μαστοράκη, Μ.Τσούνα και Ν. Μπάρλας. Η αίθουσα και το κεντρικό χολ ήταν διακοσμημένα με καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών, τις οποίες φιλοτέχνησαν με την καθοδήγηση τού καθηγητή Καλλιτεχνικών κ. Α. Στρατούδη. Η επεξεργασία και η προβολή τού σχετικού υλικού έγινε από τους καθηγητές Πληροφορικής κ. Γ. Γιαταγάνη και Α. Στέφου. Τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία των ρόλων είχε η θεατρολόγος κ. Α. Κοντού, ενώ τη γενική επιμέλεια η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ε. Σταυροπούλου.
Οι δασκάλες κ. Κ. Χανιώτη, Β. Χαλκιοπούλου και η Διευθύντρια τού Σχολείου κατευόδωσαν τα παιδιά και τους ευχήθηκαν καλή αρχή στο Γυμνάσιο.
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γκλαβάς, μέλος τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Φ.Ε. και πρώην πρόεδρος του Ι.Ε.Π, η Επόπτρια των Σχολείων κ. Β. Παπαπέτρου και οι Συντονίστριες κ. Σ. Σταθοπούλου και Α. Μακροπόδη. Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Γκλαβάς ευχόμενος στα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους για την επόμενη βαθμίδα και να νιώθουν χαρούμενα και ευτυχισμένα στην καινούργια αγκαλιά τού Γυμνασίου.
Μετά το τέλος τής γιορτής ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεξιώθηκε όλους τους καλεσμένους στον φιλόξενο χώρο τού Σχολείου.