Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα συμμετείχαν στην εβδομάδα δράσης που οργάνωσε η συμμετείχαν στην εβδομάδα δράσης που οργάνωσε η ActionAid Ελλάς για τη βιωσιμότητα τού πλανήτη μας το 2030.  Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τις καθηγήτριές τους των Γαλλικών, ετοίμασαν δημιουργικά fanzine προτείνοντας τις δικές τους λύσεις για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Το υλικό αυτό εκτέθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αθήνα: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, σε μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία Βικτωρίας.
Στην ολοήμερη εκδήλωση (11:00-22:00) υπήρξαν δράσεις, συναυλίες, συζητήσεις και εργαστήρια γύρω από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, στόχους που έχουν θεσπίσει τα Ηνωμένα Έθνη για να υλοποιηθούν μέχρι το 2030. Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία του World Human Forum και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τού Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή και υποστήριξη διαφόρων φορέων, οργανώσεων και κινήσεων για τη βιωσιμότητα τού πλανήτη
Κεντρική δράση τής εκδήλωσης ήταν τα εργαστήρια fanzine, η δημιουργία δηλαδή αυτοσχέδιων περιοδικών όπου αποτυπώνονται οι προτάσεις και τα σχέδια γύρω από έναν ή περισσότερους παγκόσμιους στόχους. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Victoria Square Project (Ελπίδος 13), από τις 12:00 έως τις14:00, με την υποστήριξη τής ομάδας These Are a Few of Our Favorite Things. Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκε συλλογική έκθεση των fanzine που δημιούργησαν 40.000 μαθητές από 700 σχολεία, αποτυπώνοντας προτάσεις και ιδέες με βάση πάντα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Ανάμεσα στα έργα αυτά εκτέθηκαν και έργα των μαθητών τής Ε τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού.
Την ευθύνη τής δράσης και τής συμμετοχής στη γιορτή είχε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.
Οι μαθητές που επιθυμούσαν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην εκδήλωση, όπου παρέστησαν η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Έλενα Σταυροπούλου και οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Ό. Δασκαλοπούλου και Δ. Χατζηιωάννου.