Αρσάκεια Ιωαννίνων
Oι μαθητές όλων των τάξεων τού Γαλλικού Τμήματος των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων Ψυχικού γιόρτασαν την ημέρα των Θεοφανίων ακολουθώντας τα γαλλικά έθιμα. Όλοι οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα έθιμα τής ημέρας των Θεοφανίων στη Γαλλία και τις διαφοροποιήσεις τους από τα ελληνικά: τη συνταγή παρασκευής τής πατροπαράδοτης Galette des Rois, τής βασιλόπιτας, δηλαδή, καθώς και τη διαδικασία που ακολουθείται για την κοπή της με το νεότερο μέλος τής οικογένειας να ορίζει, κρυμμένο, τη σειρά με την οποία θα κοπούν τα κομμάτια τής πίτας, την ανταμοιβή τού τυχερού, ο οποίος ανακηρύσσεται "βασιλιάς", και την ιστορία τής  fève (το φλουρί)!
Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού διδάχθηκαν και τραγούδησαν το τραγούδι “J’aime la galette”, που περιλαμβάνεται στην ειδική ενότητα "Jours de fête" τής μεθόδου διδασκαλίας τους Zig Zag 1, καθώς και το αντίστοιχο θεματικό λεξιλόγιο.
Επιπλέον, κατασκεύασαν το "στέμμα τού τυχερού" τής Galette des Rois, με τη βοήθεια υποστηρικτικού υλικού το οποίο τούς δόθηκε από τις καθηγήτριές τους κ. Όλγα Δασκαλοπούλου και Εβίτα Δούβλου.

Οι μαθητές των Δ΄Ε΄ και Στ΄ τάξεων, επίσης, ενημερώθηκαν από τις καθηγήτριές τους για την ημέρα των Θεοφανίων στην Γαλλία, καθώς και για τα έθιμα τής ημέρας αυτής, και συζήτησαν για τις ομοιότητες και τις διαφορές με τα αντίστοιχα ελληνικά έθιμα.
Ο συνδυασμός πολιτιστικών αλλά και γλωσσικών δράσεων ενθουσίασε τους μαθητές, εισαγοντάς τους στη βιωματική εκμάθηση τής ξένης γλώσσας, η οποία επιβεβαιώνει τον καίριο ρόλο τής πολυπολιτισμικότητας και τής πολυγλωσσίας στη ζωή τους.