Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τής Ευέλικτης Ζώνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 22 Μαρτίου 2019, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν στο νερό. Στο Χημείο τού Σχολείου, με την υπεύθυνη κ. Μαίρη Γιαννοπούλου, συμμετείχαν σε πειράματα που αφορούσαν στις μορφές τού νερού, πειραματίστηκαν με υλικά που διαλύονται στο νερό και με άλλα που παραμένουν αδιάλυτα, καθώς και με υλικά που επιπλέουν ή βυθίζονται.
Στη συνέχεια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε., με την υπεύθυνη κ. Φανή Τριπολιτσιώτη, παρακολούθησαν προβολή σχετική με τον κύκλο τού νερού, μίλησαν για το φαινόμενο τής ξηρασίας, μελέτησαν τους παράγοντες που ευθύνονται για τη ρύπανση τού νερού και πρότειναν τρόπους εξοικονόμησης τού πολύτιμου αυτού αγαθού.
Στην τάξη επεξεργάστηκαν το λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «Περιμένοντας τη βροχή» των εκδόσεων "Καλέντη" και διερεύνησαν το φαινόμενο τής ανομβρίας.
Τέλος, κατασκεύασαν και ζωγράφισαν τον κύκλο τού νερού συζητώντας για το φαινόμενο τής εξάτμισης, τής συμπύκνωσης, τής υγροποίησης και τής συλλογής τού νερού.

{galleryPS/2018-19/ADHMPS/13950{/gallery}