Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού οι οποίοι διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με διάφορες δράσεις το διάστημα από 1η έως 5 Απριλίου 2019. Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης ζωγράφισαν μια εικόνα από το αγαπημένο τους βιβλίο στον σελιδοδείκτη που τους έδωσαν οι καθηγήτριές τους. Συζήτησαν για το πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουμε βιβλία και για τα είδη των βιβλίων (περιπέτειας, κόμικ κ.λπ.).
Συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης  επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη τού Σχολείου και συμμετείχαν σε δραστηριότητες που αφορούν στο μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος» («Pierre et le loup»), ακούγοντας παράλληλα τη μουσική τού Σεργκέι Προκόφιεφ.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης έγιναν “κριτικοί βιβλίου” και, μέσα από φυλλάδιο που ετοίμασε η καθηγήτρια κ. Δέσποινα Χατζηιωάννου, έγραψαν την κριτική τους για το αγαπημένο τους βιβλίο. Επίσης, δημιούργησαν τη δική τους διαφήμιση εκφράζοντας μέσα από τα μηνύματά τους την αγάπη τους για την ανάγνωση βιβλίων.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης μελέτησαν και ανέλυσαν το γνωστό μυθιστόρημα τής Ζωρζ Σαρρή «Η κυρία Κλοκλό διαβάζει» («Madame Clo-Clo lit»). Τη μετάφραση στα Γαλλικά και το εκπαιδευτικό υλικό επιμελήθηκε η καθηγήτρια κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.
Όλοι οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον εορτασμό αυτής τής τόσο σημαντικής ημέρας και για το ότι θεσμοθετήθηκε το 1967 προς τιμήν τού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τού διάσημου Δανού παραμυθά, ο οποίος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου. Έτσι η IBBY όρισε την 2η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.