Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν, στο υπαίθριο θέατρο τού Σχολείου, το διαθεματικό τους πρόγραμμα με τίτλο «Μια σταγόνα διηγείται… », για το οποίο είχαν οργανώσει πολλές δράσεις με τη καθοδήγηση των δασκάλων τους: κ. Σοφίας Καραούζα (Β΄1 τμήμα), Σοφίας Βλάχου (Β΄2 τμήμα) και Ελπίδας Πάτκα (Β΄3 τμήμα).

Η έναρξη τής παρουσίασης τού διαθεματικού προγράμματος έγινε με ένα αγγλικό τραγούδι με τίτλο «Water», το οποίο τραγούδησαν όλοι μαζί οι μαθητές και το οποίο είχαν προετοιμάσει με τις καθηγήτριες των Αγγλικών: κ. Μαριλένα Γρηγοράκη, Αθηνά Δάνδουρα, Μαρία Δασκαλάκη, Ίριδα Ιωακείμ και Αλεξάνδρα Μπούκη.

Στη συνέχεια, οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες πραγματοποίησαν πειράματα με νερό.

Επίσης, έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια με θέμα τη θάλασσα, τα οποία αποσκοπούσαν στο να γνωρίσουν οι μαθητές τους κανόνες θαλάσσιας κυκλοφορίας, και παιχνίδια, όπως κάρτες μνήμης και bingo, που σχετίζονταν με τον κώδικα θαλάσσιας συμπεριφοράς.

Οι δράσεις τού διαθεματικού προγράμματος ολοκληρώθηκαν με ένα ακόμη διασκεδαστικό παιχνίδι, τις νεροδρομίες, στο οποίο πήραν μέρος τρεις ομάδες μαθητών από όλα τα τμήματα τής Β´ τάξης.

Τέλος, η όμορφη αυτή παρουσίαση έκλεισε με ένα τραγούδι με τίτλο «Το τραγούδι τής χαράς», το οποίο  διδάχθηκαν οι μαθητές από την καθηγήτρια Μουσικής κ. Φιλιππία Σακλαρίδου.