Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού η χριστουγεννιάτικη γιορτή τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού με τίτλο «Το λαμπρό στολίδι τού ουρανού και τα ζωηρά καλικαντζαράκια τού Αϊ-Βασίλη», την οποία παρουσίασαν οι μαθητές τής Β΄ τάξης.

Στο πρώτο μέρος οι μικροί πρωταγωνιστές ζωντάνεψαν το θαύμα τής γέννησης τού Χριστού και έκαναν τους ανθρώπους να σηκώσουν ξανά τα μάτια τους στον ουρανό. Έτσι τα αστέρια έλαμψαν και πάλι, ενώ οι άνθρωποι θυμήθηκαν πώς είναι να ονειρεύονται. Παράλληλα η καρδιά τους πλημμύρισε από αγάπη, χαρά, ελπίδα, καλοσύνη, αισιοδοξία και δώρα που έχουν αξία πραγματική.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές ταξίδεψαν τους θεατές στο εργαστήρι τού Αϊ-Βασίλη, όπου τα ζωηρά καλικαντζαράκια έφεραν μεγάλη αναστάτωση. Η αληθινή αγάπη όμως βρίσκει τον τρόπο να έρθουν τα πάντα στη θέση τους και κάνει να θέλουμε όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι, στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης και ελπίδας.

Στο φουαγιέ τού θεάτρου οι μαθητές τής Στ΄ τάξης υποδέχθηκαν τους γονείς με χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους.

Την εορταστική εκδήλωση επιμελήθηκαν οι δασκάλες κ. Σ. Καραούζα, Κ. Πατεράκη και Ε. Πολυδωροπούλου. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η θεατρολόγος κ. Κ. Μανδρέκα.

Το θεατρικό δρώμενο πλαισίωσε η χορωδία και η ορχήστρα των μαθητών τής Δ΄ τάξης με όμορφα γιορτινά τραγούδια υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Φ. Σακλαρίδου.

Τις χορογραφίες δίδαξαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Δ. Μαστοράκη και Μ. Τσούνα.

Τα σκηνικά τής παράστασης φιλοτέχνησε ο καθηγητής Καλλιτεχνικών κ. Α.Στρατούδης και τις προβολές ανέλαβε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Α. Στέφου.

Τη γενική επιμέλεια τής γιορτής είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ε. Σταυροπούλου.