Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος, που εκπονούν την εφετινή χρονιά με τίτλο «Εθελοντισμός: Νοιάζομαι και δρω», οι μαθητές τής Δ´ τάξης τού Α´ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Παίδων την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.

Εκεί, οι μαθητές τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μοίρασαν χαρά και αγάπη στα παιδιά που νοσηλεύονται. Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε ομάδες επισκέφθηκαν θαλάμους νοσηλείαςευχήθηκαν στους μικρούς ασθενείς να γίνουν σύντομα καλά και τους χάρισαν παιδικά λογοτεχνικά βιβλία και χειροποίητες κάρτες τις οποίες είχαν επιμεληθεί με πολλή αγάπη.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες τους κ. Ν. Κολιοπούλου και Ε. Πάτκα, η διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ε. Σταυροπούλου και η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φ. Σακλαρίδου.

Η επίσκεψη αυτή άγγιξε ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές και η συζήτηση που ακολούθησε στην τάξη ήταν πολύ τρυφερή. Τα παιδιά βλέποντας και μια άλλη πραγματικότητα συνειδητοποίησαν τη μεγάλη σημασία τής ενσυναίσθησης, τής προσφοράς και τού εθελοντισμού.

Μερικά από τα παιδιά έγραψαν τις σκέψεις τους:
"Ένιωσα συγκινημένη επειδή δώσαμε χαρά σε παιδιά. Τραγουδήσαμε για να τους χαρίσουμε μια γλυκιά ανάμνηση."
"Ήταν κάτι που δεν είχα ξανά αισθανθεί, κάτι πολύ ωραίο! Όταν έδωσα το βιβλίο ένιωσα μέσα μου αγάπη και ευχαρίστηση. Ήταν μια μοναδική εμπειρία!'
"Ήταν μια οικογένεια μεταναστών, αλλά δεν δίστασα, έδωσα το βιβλίο μου και η απορία που είχαν έγινε χαρά. Ήταν όλα πολύ ήσυχα και ένιωσα να μπαίνω στο κλίμα τού εθελοντισμού και να ζεσταίνεται η καρδιά μου!"