Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας παρακολούθησαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στις 21 Απριλίου 2021, καθώς επισκέφθηκαν… εξ αποστάσεως την Προεδρική Φρουρά.

Η υπεύθυνη Ανθυπασπιστής ενημέρωσε τους μαθητές για την ιστορική πορεία τής Προεδρικής Φρουράς και κατόπιν παρουσίασε τις 7 στολές των Ευζώνων.

Αναφέρθηκε στον τρόπο κατασκευής τους, καθώς και στους συμβολισμούς που έχει κάθε κομμάτι τής στολής.

Στη συνέχεια τούς μίλησε για την εκπαίδευση των Ευζώνων και τον ιδιαίτερο βηματισμό τους, με το νόημα που κρύβει κάθε κίνηση.

Εντυπωσίασε τα παιδιά με την αναφορά της στην αφοσίωση και το πάθος των νέων παιδιών που υπηρετούν εκεί, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις ομογενών που έρχονται από Αυστραλία ή Αμερική μόνο και μόνο για να κάνουν τη θητεία τους εκεί!

Η έκπληξη όλων ήταν μεγάλη όταν στο τέλος παρουσίασε έναν Εύζωνα πρόθυμο να μιλήσει στα παιδιά για την εμπειρία του και να τους λύσει κάθε απορία.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μαθητές μας εφέτος έχουν ιδιαίτερα μελετήσει και ασχοληθεί ποικιλοτρόπως με την επανάσταση τού 1821, όλα όσα άκουσαν και είδαν χαράχτηκαν μέσα τους και μετουσιώθηκαν σε συγκίνηση, υπερηφάνεια, τιμή, αγάπη προς την πατρίδα και ευγνωμοσύνη στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα μια Ελλάδα ελεύθερη!