Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών, οι μαθητές/-τριες του Α’  Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα παιδιά τής Γ’ τάξης έφτιαξαν έναν όμορφο μύλο, τον οποίο χρωμάτισαν με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Πάνω στον μύλο έγραψαν τις πρώτες λέξεις που έμαθαν στα Γαλλικά, τους χαιρετισμούς Bonjour! και Salut!.

Στην Δ’ τάξη οι μαθητές/-τριες χρωμάτισαν μικρές Γαλλικές σημαίες στα χρώματα της Γαλλίας bleu / blanc / rouge. Τις τοποθέτησαν σε μικρούς ιστούς και τις κυμάτισαν χαρούμενα.
Οι μαθητές/-τριες της Ε’ και της Στ’ τάξης, έφτιαξαν μια ευφάνταστη αφίσα με λέξεις και σλόγκαν στα Γαλλικά και ζωγράφισαν σημαντικά σύμβολα του Γαλλικού πολιτισμού, όπως ο Πύργος τού Άιφελ (Tour Eiffel) και η Αψίδα τού Θριάμβου (Arc de Triomphe). Με την αφίσα αυτή στολίσαμε το ταμπλό τής τάξης
Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με βασικά πολιτισμικά στοιχεία τής Γαλλίας και, παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να κάνουν δημιουργικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.