Αρσάκεια Ιωαννίνων
Ένα γλυκό καλωσόρισμα περίμενε τους μαθητές της Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού  Σχολείου Ψυχικού στην τάξη των Γερμανικών την Τρίτη 13  Σεπτεμβρίου. Οι μικροί νέοι μαθητές παρακολούθησαν προβολή διαφανειών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Γερμανία και έλαβαν από την  καθηγήτριά τους κ. Ντ. Αρταβάνη  ένα μεγάλο χρωματιστό χωνί με σχολικά είδη και γλυκίσματα (Schultüte), σύμφωνα με  ένα παλιό έθιμο των γερμανόφωνων χωρών.  
Σύμφωνα με τη γερμανική παράδοση, στο σπίτι του δασκάλου φυτρώνει ένα… παράξενο δέντρο! Οι καρποί του είναι μεγάλα πολύχρωμα χωνιά! 
 Όταν αυτά γίνουν αρκετά μεγάλα, φτάνει ο καιρός για την πρώτη ημέρα του σχολείου! Τότε ο δάσκαλος τα μαζεύει και τα προσφέρει γεμάτα γλυκίσματα και σχολικά είδη στους μικρούς του μαθητές την πρώτη ημέρα του σχολείου. 
Η παράδοση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα στις γερμανόφωνες χώρες. 
Το γλυκό αυτό καλωσόρισμα ενθουσίασε τους μαθητές και συγχρόνως τους έδωσε τη δυνατότητα να προσεγγίσουν με ευχάριστο τρόπο το νέο κόσμο της γερμανικής γλώσσας και να γνωρίσουν το κύριο έθιμο που επικρατεί στην Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.