Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συναντήθηκαν με την πρώην διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ευαγγελία Σαντοριναίου στον χώρο τής Βιβλιοθήκης.

Παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαση με τίτλο "Χειμωνιάτικη Πασχαλιά", η οποία αναφερόταν στη γέννηση τού Θεανθρώπου αλλά και στις μεγάλες γιορτές τής Χριστιανοσύνης, από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι και την 7η Ιανουαρίου, εορτή τού Αγίου Ιωάννη τού Προδρόμου.
Με τον ευκρινή, ουσιαστικό και μεστό λόγο της, καθώς και με τη χαρακτηριστική της γλυκύτητα μίλησε στην καρδιά των παιδιών για το θαύμα τής γέννησης τού Χριστού, το φωτεινό Αστέρι, τους Μάγους, που ταξίδεψαν από πολύ μακριά για να συναντήσουν τον νεογέννητο βασιλιά, καθώς και για την προσμονή όλων των λαών τής Γης για την έλευση ενός λυτρωτή.
Τα παιδιά ακούγοντας την εκφραστική και παραστατική αφήγησή της, ταξίδεψαν στον χρόνο και, στο τέλος, διατύπωσαν τα ερωτήματα και τις εντυπώσεις τους. Έγινε τότε φανερό ότι κατάλαβαν το μεγαλείο τής γέννησης τού Χριστού, καθώς και τη σημασία της για τον άνθρωπο.

Δείτε τη δράση με εντυπώσεις μαθητών, εδώ.