Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄τάξης τού Α΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στις 3 Φεβρουαρίου 2023.

Μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την άρρηκτη σχέση μεταξύ πολιτισμού και αθλητισμού.

Έμαθαν, λοιπόν, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και τον καθοριστικό ρόλο τής Ελλάδας στην ανάδειξη τού Ολυμπισμού.
Συγκεκριμένα, μέσα από μια πλούσια έκθεση φυσικών, ψηφιακών και διαδραστικών εκθεμάτων ακολούθησαν την πορεία τού ολυμπιακού κινήματος από τα αρχαία χρόνια.

Γνώρισαν, επίσης, Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, που απέσπασαν μετάλλια και σημαντικές διακρίσεις. Θαύμασαν την προσπάθεια των Παραολυμπιονικών, μπήκαν για λίγο στη θέση τους, συνεργάστηκαν και έπαιξαν σε συνθήκες προσομοίωσης ένα παραολυμπιακό άθλημα, τα μπότσια.

Φεύγοντας πήραν μαζί τους εικόνες, σκέψεις, συναισθήματα, και ευαισθητοποιήθηκαν και εμπνεύστηκαν από το πνεύμα τής ευγενούς άμιλλας ως πανανθρώπινης αξίας.

Δείτε τις εντυπώσεις των μαθητών εδώ.