Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρακολούθησαν, στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων, παρουσίαση από τον ψυχολόγο κ. Γιώργο Νάκο, εκπρόσωπο τής Διεθνούς Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα "Ασφαλής Διαδικτυοπεριήγηση".

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ήταν και η συμμετοχή τής Προϊσταμένης των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. κ. Ξένιας Παρασκευοπούλου στη συγκεκριμένη διαδραστική και βιωματική προσέγγιση τού θέματος.

Η όλη παρουσίαση βασίστηκε σε συζήτηση με τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν στο σύνολό τους με μεγάλο ενδιαφέρον, και οι παρεμβάσεις τους ήταν ουσιαστικές.
Έθεσαν προβληματισμούς, ερωτήματα και κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Με εύληπτο τρόπο, μέσα από σχετικά βίντεο και παρουσιάσεις πραγματικών γεγονότων, κατανόησαν ότι το διαδίκτυο είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια τους με πολλά πλεονεκτήματα και σημαντικές δυνατότητες.
Αν όμως δεν χρησιμοποιείται σωστά, τότε παύει να είναι ασφαλές.

Η αλόγιστη χρήση, η αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων, ο ενδεχόμενος εκφοβισμός, καθώς και ο εθισμός στα ηλεκτρονικά πολυμέσα είναι παράμετροι που εμπεριέχουν πολύ ανησυχητικούς κινδύνους.

Ένας καλός πλοηγός οδηγεί το καράβι του με ασφάλεια στο λιμάνι. Έτσι, λοιπόν, και εμείς, όταν πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο, χρειάζεται πάντα να είμαστε ασφαλείς, για να μπορούμε να χαιρόμαστε το ταξίδι μας στον συναρπαστικό κόσμο του...

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση τής δράσης μας και τις εντυπώσεις των μαθητών εδώ.