Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη Γαλλοφωνία, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Σχολείο μας τον Hugues Denisot, Γάλλο συγγραφέα τής μεθόδου "Sésame 1", éditions "hachette", που διδάσκονται οι μαθήτριες και οι μαθητές Γαλλικών τής Δ΄ τάξης.

Ο Hugues Denisot επισκέφθηκε το Α΄ Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, στις 20 Μαρτίου 2023, όπου πραγματοποίησε μια ξεχωριστή δραστηριότητα με τα παιδιά, βασισμένη στην ύλη τού βιβλίου τους.

Με την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Δ. Χατζηιωάννου, Α. Καλλιβρούση και Χ. Βενάρδου, οι μαθητές υποδέχθηκαν τον συγγραφέα με ένα δραματοποιημένο τραγούδι και είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους μέσα από μια ιστορία που αφηγήθηκε ο Hugues Denisot σχετικά με την ιαπωνική τέχνη τού kamishibai.

O Hugues Denisot είναι επιμορφωτής καθηγητών και επιμορφωτών τής Γαλλικής, συγγραφέας βιβλίων τού εκδοτικού οίκου "hachette FLE", πρώην συντονιστής τής διδασκαλίας τής Γαλλικής ως ξένης γλώσσας στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών και μορφωτικός ακόλουθος τού Γαλλικού Ινστιτούτου τής Κροατίας.