Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στις 3 Απριλίου 2023, επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο Πρωτέας στους αγώνες".

Τα παιδιά γνώρισαν διαδραστικά τα παραολυμπιακά αθλήματα και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους.

Περιηγήθηκαν, επίσης, στον χώρο παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο παίζονται τα υπόλοιπα παραολυμπιακά αθλήματα, καθώς, επίσης, και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την ξιφασκία με αμαξίδιο, το ράγκμπι, την κολύμβηση, τον στίβο, την τοξοβολία και το τρίαθλο.

Με ενδιαφέρον και συγκίνηση άγγιξαν τη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων τού 2004 αλλά και τις άλλες δάδες. Και κατάλαβαν τη σημασία τής Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία αποτελεί ένα από τα σύμβολα τού Ολυμπιακού Κινήματος.

Είδαν σε μια λευκή οθόνη κινούμενα τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Αθήνα, όπως την πάλη, την πυγμαχία, το παγκράτιο, που αποτελούσε συνδυασμό τής πάλης και τής πυγμαχίας, το ακόντιο και τα ιππικά αγωνίσματα.

Επίσης, μέσα από μια τεράστια οθόνη, αναβίωναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι έχουν διεξαχθεί στο πέρασμα τού χρόνου σε διαφορετικές χώρες.

Τα βλέμματα σταμάτησαν και στα άρματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος, τα παιδιά παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον βίντεο το οποίο τους προέτρεπε να προσπαθούν με σκοπό να γίνονται καλύτεροι. Ακόμη και αν δεν κερδίσουν στους αγώνες, είναι αξιέπαινοι μόνο και μόνο γιατί έφτασαν στο σημείο να συμμετάσχουν...

Άλλωστε, ο άνθρωπος έχει τη δύναμη, την πίστη και το πάθος να μην εγκαταλείπει τους στόχους του και να επιμένει, παρόλες τις δυσκολίες τής ζωής.