Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το οξυγόνο, το νερό, η τροφή σημαίνουν ζωή. Το νερό είναι στοιχείο δημιουργίας και κινητήρια δύναμη τού πολιτισμού μας.
Έτσι, τα πρωτάκια  τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, στο πλαίσιο τού μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, έχουν γέγιναν μικροί "οικολόγοι-ερευνητές".

Παρακολουθούν τον κύκλο τού νερού, περιγράφουν τις παρατηρήσεις τους, επισημαίνουν τη σπουδαιότητά του. Παράλληλα, διαπιστώνουν τους κινδύνους που απειλούν το πολύτιμο αυτό δώρο τής φύσης και αναζητούν με αγωνία λύσεις για να ξαναγυρίσει η ζωή στις θάλασσες, τα ποτάμια και τις λίμνες...

Το νερό στη φύση βρίσκεται σε έναν συνεχή κύκλο. Από την αρχή τού κόσμου ταξιδεύει ξανά και ξανά διανύοντας το ίδιο μακρινό κυκλικό ταξίδι. Από τις θάλασσες και τη στεριά στην ατμόσφαιρα και ξανά πίσω. Δίνει παντού ζωή και ενέργεια στη φύση.

Την Τετάρτη, λοιπόν, 17 Μαΐου 2023, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, οι πρωταγωνιστές τής θεατρικής παράστασης "Παιχνίδια τού ουρανού και τού νερού", συνοδευόμενοι από τη χορωδία των μαθητριών και των μαθητών τής Γ΄ τάξης, μας συνεπήραν, καθώς ντύθηκαν τη μορφή τού Θεού Ποσειδώνα και τού ολόλαμπρου Ήλιου, έγιναν με τρόπο μαγικό ιέρειες των νερών, νεράιδες, νεροσταγόνες, σύννεφα, χιονονιφάδες, βουνά, ψαράκια, βασίλισσες τής θάλασσας, μέχρι και ριψοκίνδυνοι δύτες... 

Την όμορφη σκηνοθεσία τής θεατρικής παράστασης ανέλαβε η θεατρολόγος κ. Βασιλική Μουρίκη. Φυσικά, οι γυμνάστριές μας κ. Δήμητρα Μαστοράκη και Μαρία Τσούνα μάς ξεσήκωσαν με τα χορευτικά τους.
Οφείλουμε, επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην καθηγήτρια Μουσικής κ. Φιλιππία Σακλαρίδου για τα υπέροχα τραγούδια που πλαισίωσαν την παράστασή μας, στον καθηγητή Καλλιτεχνικών κ. Αντώνη Στρατούδη που μεταμόρφωσε το θέατρο... σε βυθό και στην καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Ασημίνα Στέφου, η οποία πάντα μάς ενθουσιάζει με εντυπωσιακές προβολές.

Μπορείτε να δείτε τη γιορτή μας εδώ.