Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 14 και 21 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο των βιωματικών τρόπων γνωριμίας με τη γερμανική γλώσσα και τον γερμανικό πολιτισμό, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Goethe-Institut Athenκαι συμμετείχαν στο εργαστήριο "Ήπιες δεξιότητες για μαθητές". Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί ώστε να έχουν τον κεντρικό ρόλο στη μαθησιακή διαδικασία και ο δάσκαλος ή ο υπεύθυνος τού εργαστηρίου απλώς παρατηρούσε.

Σε ομαδικά παιχνίδια χρησιμοποίησαν γνώσεις τής γερμανικής γλώσσας. Κυρίως, όμως, εξάσκησαν την υπομονή, την ανεκτικότητα και την ενσυναίσθησή τους, οι οποίες συμβάλλουν στη συνεργασιμότητα, την κριτική σκέψη και την επικοινωνία μεταξύ τους. 

Μετά από αρκετή προσπάθεια, γέλια, φωνές, απογοήτευση, μα και ενθουσιασμό, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το παιχνίδια διασκεδάζοντας. Πράγματι, έκαναν ένα μεγάλο βήμα για να επιτύχουν ουσιαστική επικοινωνία και ενεργητική ακρόαση, καθώς και για να βελτιώσουν την ενσυναίσθησή τους. Στο τέλος τα παιδιά περιηγήθηκαν στην σύγχρονη βιβλιοθήκη τού ινστιτούτου και δοκίμασαν γερμανικές λιχουδιές.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια και υπό την επίβλεψη τής καθηγήτριας Γερμανικών κ. Θεοδώρας Αρταβάνη.