Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρακολούθησαν στον κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟΣ» την ταινία "Τα όριά μας", στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Χατζήμπεης, τριαθλητής με αναπηρία μαραθωνίων αποστάσεων, εξερευνά πώς και εάν τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν την ιδέα τού ακραίου τριάθλου που περιλαμβάνει 3,86χλμ. κολύμβηση, 180 χλμ. ποδήλατο και 42 χλμ. ενός Μαραθωνίου.

Ένας αθλητής με αναπηρία πηγαίνει την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του να τρέξουν έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου και θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ποτέ, μια από τις πιο εξαντλητικές ψυχο-σωματικές δοκιμασίες που μπορεί ν’ αντέξει κανείς σε μια μέρα...

Πρόκειται για μια ταινία με χιούμορ και δράση, ιδανική να παρακινήσει και να εμφυσήσει στα παιδιά, εκτός από την έννοια τής διαφορετικότητας, τις αξίες τής οικογένειας, τής φιλίας, τής καταλυτικής επίδρασης τού αθλητισμού και τής επίμονης προσπάθειας.

Δείτε τη δράση μας αναλυτικά εδώ

image001