Αρσάκεια Ιωαννίνων

Μια μέρα γεμάτη φως και χαρά για τη σχολική οικογένεια τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού άρχισε πολύ ευχάριστα, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, με τα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που απέδωσαν τα παιδιά τής Στ΄ τάξης. Κοντά τους οι καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών κ. Μαριλένα Γρηγοράκη, Μαρία Δασκαλάκη, Ίρις Ιωακείμ, Ανδρομάχη Κεσόγλου, Άντα Μπούκη, Χριστίνα Βενάρδου, Χαρά Κατσέλα, Δέσποινα Χατζηιωάννου, Ντόρυ Αρταβάνη και Σπυριδούλα Μιχαήλ.

Χριστούγεννα, οικογένεια και εθιμική ελληνική παράδοση πάνε μαζί. Και είναι αλήθεια. Η ζεστασιά τής οικογένειας και η θαλπωρή της είναι αυτή που κάνει ξεχωριστές και λαμπερές τις γιορτές, γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και κοντά στο μοσχοβολιστό τραπέζι τής τρυφερής επικοινωνίας...

Ευτυχισμένα Χριστούγεννα είναι η μαγεία τής οικογένειας. Αυτές τις ημέρες τής αγάπης, τού σεβασμού και τής έγνοιας προς τον πλησίον αφήνουμε έξω την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις. Και ζούμε με πρόσωπα αγαπημένα τη μοναδικότητα τής Γέννησης τού Θεανθρώπου.

Τα Χριστούγεννα είναι ενότητα, ευσπλαχνία, ταπεινότητα, σεμνότητα, καλοσύνη και μεγαλοσύνη. Οι άνθρωποι και οι λαοί μπορούν να μοιράζονται, να ανταλλάσσουν, να εμπνέουν ο ένας τον άλλο και να οδηγούνται στην αλήθεια που βρίσκεται πίσω από τη Θεία Γέννηση. Το θαύμα τής φύσης... Το σημαντικότερο γεγονός ανά τους αιώνες που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη ύπαρξη!

Οι γιορτές σταματούν για λίγο τη ροή τού χρόνου. Μας μεταφέρουν στον χρόνο. Τα Χριστούγεννα επιστρέφουμε στην παιδική μας ηλικία, τη μεγάλη δεξαμενή των αφηγήσεων, των μύθων, των παραμυθιών, των εικόνων, των χρωμάτων, των ήχων, των μελωδιών, των χορών. Ανακτούμε τη χαμένη μας παιδικότητα και όλες σχεδόν οι πράξεις τής καθημερινότητας ερμηνεύονται συμβολικά. Αυτό ακριβώς είναι που μας συνεπαίρνει και ξεχειλίζει μέσα μας την ελπίδα και την αισιοδοξία για την επικράτηση τού δίκαιου και τού καλού...

Ένα πολύ μεγάλο και δυνατό, λοιπόν, χειροκρότημα στους πρωταγωνιστές τής θεατρικής παράστασης "Χριστούγεννα Πρωτούγεννα πρώτη γιορτή τού χρόνου", τα παιδιά τής Δ΄ τάξης τού Σχολείου μας. Με τον ενθουσιασμό και το πάθος τους ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Πολλά μπράβο, βεβαίως και στις δασκάλες τους κ. Φωτεινή Παπανικολάου και Σοφία Καραούζα, που τα ενθάρρυναν και τα καθοδήγησαν με αφοσίωση.

Η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής Κ. Μόνικα Κολοκοτρώνη επιμελήθηκε το ευρηματικό σενάριο, σκηνοθέτησε την παράσταση και δίδαξε τους ρόλους.
Η χορωδία-ορχήστρα των παιδιών τής Γ΄ τάξης, υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Φιλιππίας Σακλαρίδου, απέδωσε όμορφα, με μεγάλη εκφραστικότητα και πολλή χαρά τα τραγούδια που έντυσαν ρυθμικά και μελωδικά το θεατρικό μας.
Γεμάτες κίνηση και ρυθμό οι εντυπωσιακές χορογραφίες που ανέλαβαν να διδάξουν στα παιδιά οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Δήμητρα Μαστοράκη και Μαρία Τσούνα. Αληθινά, ξεσήκωσαν και εμάς τους μεγαλύτερους να κινηθούμε σαν ανέμελα παιδιά!
Για μια ακόμη φορά εκπληκτικά τα σκηνικά τού καθηγητή Καλλιτεχνικών κ. Αντώνη Στρατούδη. 
Επιπλέον, εντυπωσιακές ήταν και οι φροντισμένες ψηφιακές προβολές τής καθηγήτριας Πληροφορικής Ασημίνας κ. Στέφου.
Τέλος, ολόθερμες ευχαριστίες στον κ. Γιώργο Γαλακτερό, ο οποίος με ωραίο και σύγχρονο τρόπο επιμελήθηκε την ηχητική κάλυψη τής θεατρικής παράστασης και τον φωτισμό της.

Δείτε αναλυτικά τη γιορτή μας εδώ.

Όμορφα, ειρηνικά και ολόφωτα Χριστούγεννα!