Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 η Γ΄ τάξη τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Κάναμε ένα πολύ όμορφα ταξίδι στον χρόνο… από τα Μυκηναϊκά χρόνια, στον Πελοποννησιακό πόλεμο και έπειτα στο Βυζάντιο. Πράγματι, οι άνθρωποι φορούσαν πανοπλίες για τρεις χιλιάδες χρόνια και μόνο τους τελευταίους 5-6 αιώνες δεν φορούν. Ακόμη και οι άγιοι τής Εκκλησίας μας ο Άγιος Δημήτριος και ο Άγιος Γεώργιος στις αγιογραφίες φαίνεται να φορούν πανοπλία.

Τα παιδιά αποκόμισαν μια εποικοδομητική βιωματική εμπειρία μέσα από αυτή τη διαδραστική έκθεση. Κατάλαβαν καλύτερα και αφομοίωσαν περισσότερο την ιστορία τής μεγάλης αυτής χρονικής περιόδου. Με ένα ευρηματικό και διασκεδαστικό συνάμα παιχνίδι μνήμης μπήκαν στη διαδικασία να ανακαλέσουν τις ιστορικές τους γνώσεις, πάντα με χαμόγελο. Οι πανοπλίες τού Αχιλλέα, τού Αγαμέμνονα, τού Οδυσσέα και τού Μεγάλου Αλεξάνδρου μάγεψαν τα παιδιά και τα γέμισαν υπερηφάνεια για την ελληνική τους καταγωγή και την ιστορία τού τόπου τους!