Αρσάκεια Ιωαννίνων

Αρχιτέκτονες για μία μέρα έγιναν οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού τής Στ΄3 τάξης στις 2 Φεβρουαρίου 2024, τής Στ΄1 τάξης στις 9 Φεβρουαρίου 2024 και τής Στ΄2 τάξης στις 23 Φεβρουαρίου 2024.

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη τού καθηγητή τής Αρχιτεκτονικής Σχολής τού Ε.Μ.Π. κ. Τάσση Παπαϊωάννου στο Σχολείο μας, τα παιδιά ονειρεύτηκαν το μελλοντικό τους σπίτι στο μάθημα των Καλλιτεχνικών και άρχισαν να το σχεδιάζουν στις ακουαρέλες τους. Αποτύπωσαν στις γραμμές τού σχεδίου τους το μέγεθος, την όψη, τους χώρους, την αισθητική και το ύφος που θα ήθελαν να έχει.

Στη συνέχεια, μετά από διεξοδική συζήτηση με τον καθηγητή κ. Παπαϊωάννου, συνέθεσαν τις ιδέες τους και κατέληξαν στο σπίτι που θα αποτελούσε τον δικό τους ξεχωριστό, ιδανικό χώρο. Τον χώρο που θα εξέφραζε τόσο τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους όσο και την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής τους.

Προβληματίστηκαν για τις προτεραιότητες που χρειάζεται να θέτουν, τις αξίες που πρεσβεύει ο τόπος κατοικίας, τις στάσεις και τις συμπεριφορές που καθορίζουν την εικόνα αλλά και τη λειτουργικότητα τής οικίας, τού χώρου, δηλαδή, όπου στεγάζει κάθε άνθρωπος την οικογένειά του, τους φίλους τους, τα όνειρά του …

Δείτε τη δράση μας στο παρακάτω βίντεο.