Αρσάκεια Ιωαννίνων

Ο Μεγάλος Ξεσηκωμός τον Μάρτιο τού 1821 ήταν έργο τής ψυχής τού Γένους μας. Είχε πείσμα και πάθος, θρίαμβο και αφανισμό, ηρωισμό και θυσία, νίκη και σπαραγμό, μεγαλείο και δοκιμασίες...
Η Επανάσταση αρχίζει. Στις 24 Φεβρουαρίου 1821 κυκλοφορεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης την περίφημη προκήρυξη "ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ" και πυρπολεί το μυαλό και την καρδιά τού Έλληνα και τής Ελληνίδας με την άσβεστη φλόγα τής λαχτάρας για λευτεριά και δικαίωση...

Στη θεατρική παράσταση για τον εορτασμό τής 25ης Μαρτίου, στις 22 Μαρτίου 2024, πρωταγωνίστησαν με ζωντάνια και πάθος οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με την υποστήριξη των δασκάλων τους κ. Ζωής Θεοχάρη και Δήμητρας Ιακωβάκη, οι οποίες επιμελήθηκαν το σενάριο, και την ευρηματική  σκηνοθεσία των καθηγητριών Θεατρικής Αγωγής κ. Βασιλικής Μουρίκη και Μόνικας Κολοκοτρώνη.

Στο θεατρικό παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα από την τραγική Άλωση τής Βασιλεύουσας Κωνσταντινούπολης, τον Μάιο τού 1453, από τους Οθωμανούς Τούρκους, έως τη ναυμαχία στο Ναβαρίνο, τον Οκτώβριο τού 1827, και την υπογραφή τού Πρωτοκόλλου τής Ελληνικής Ανεξαρτησίας το 1830. Τότε που ορίστηκαν από τις Μεγάλες Δυνάμεις τής Ευρώπης τα σύνορα τού νέου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού απέδωσαν δυναμικά και με πάθος τα τραγούδια τής χορωδίας - ορχήστρας, με τη γεμάτη παλμό διεύθυνση τής καθηγήτριας Μουσικής κ.Φιλιππίας Σακλαρίδου. Τα παιδιά τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού έκλεισαν την επετειακή εορταστική εκδήλωση με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς όλο υπερηφάνεια, τους οποίους δίδαξαν με ενθουσιασμό οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Γεωργία Τσιάκου και Μαρατίνα Αθανασίου.

Σας καμαρώνουμε, παιδιά μας, καθώς στα μάτια σας βλέπουμε την ομορφιά και το μεγαλείο τής πατρίδας μας!