Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τον Φεβρουάριο τού 2015 οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού ασχολήθηκαν με ποικίλες δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα οι μαθητές τής Β΄ τάξης ζωγράφισαν το δικό τους ρομπότ (ROBOT) και μέσω αυτής τής κατασκευής ασκήθηκαν στο λεξιλόγιο για τα γεωμετρικά σχήματα στα Αγγλικά.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης έγραψαν γρίφους στα Αγγλικά με θέμα "Μάντεψε το ζωάκι" (Guess the animal), έπαιξαν το παιχνίδι μέσα στην τάξη και μετά στόλισαν τα ταμπλό των τάξεών τους με τους γρίφους τους.
Με αφορμή σχετική ενότητα τού βιβλίου τους, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης περιέγραψαν το αγαπημένο τους ζώο/κατοικίδιο και διακόσμησαν με αυτό το ταμπλό τής τάξης τους. Ζωγράφισαν και περιέγραψαν το δωμάτιό τους, κάνοντας εξάσκηση στις προθέσεις τόπου στα Αγγλικά. Επίσης φιλοτέχνησαν αφίσα που στόλισε την τάξη τους.
Για την ημέρα τού Αγίου Βαλεντίνου οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων δημιούργησαν μικρές αφίσες με θέμα «Ένας  καλός φίλος» (A good friend) και τα χαρακτηριστικά του.
Σε κάποια τμήματα τής Στ΄ τάξης οι μαθητές περιέγραψαν ένα ενδιαφέρον μέρος που επισκέφθηκαν (An interesting place), ενώ σε άλλα τμήματα τα παιδιά επιμελήθηκαν εργασίες για το αγαπημένο τους κατοικίδιο ή αυτό που θα ήθελαν να έχουν, αναφερόμενοι στην εξωτερική του εμφάνιση, τον χαρακτήρα του, τη διατροφή του και τη φροντίδα που απαιτείται γι’ αυτό. Επίσης έγραψαν το δικό τους ποίημα σε ένα αγαπημένο πρόσωπο με αφορμή την ημέρα τού Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου).