Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το πολιτιστικό διαθεματικό τους πρόγραμμα με τίτλο «Γνωριμία με τον γαλλικό πολιτισμό μέσα από τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους» παρουσίασαν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης τής Στοάς τού Βιβλίου.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από έκθεση ζωγραφικής βασισμένη στα εικαστικά έργα που δημιούργησαν τα παιδιά με την τεχνική τού ιμπρεσιονισμού. Βιαστικές πινελιές, τρεμάμενα περιγράμματα, ακατάστατη σύνθεση, ένα παιχνίδι με το φως και το χρώμα ήταν τα χαρακτηριστικά των έργων τους. Σκηνές από τη φύση ζωντάνεψαν, έγιναν ζωγραφικοί πίνακες, ξεχωριστές δημιουργίες στα χέρια των μικρών ιμπρεσιονιστών ζωγράφων. Με τον χρωστήρα τους αποτύπωσαν την εντύπωση, έβαλαν τη δική τους προσωπική έκφραση και απέδωσαν στα έργα τους όσα έμαθαν κατά την εκπόνηση τού διαθεματικού προγράμματος.
Γεμάτοι αξέχαστες εντυπώσεις, χαρούμενες εικόνες, λαμπερά χρώματα, όμορφα ακούσματα, ευχάριστα συναισθήματα, ανέβηκαν στη σκηνή και ταξίδεψαν γονείς και εκπαιδευτικούς στον μαγικό κόσμο τής τέχνης. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιελάμβανε:
- Εισήγηση από τη δασκάλα κ. Νίκη Θεοδωρακοπούλου με τίτλο «Παρουσίαση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν για να επιτευχθούν οι στόχοι τού πολιτιστικού διαθεματικού προγράμματος». Η εισήγηση πλαισιώθηκε από προβολή εικόνων με τις δράσεις τού προγράμματος από τον δάσκαλο κ. Γ. Πετράκη.
- Μουσικοκινητικό δρώμενο με τίτλο «Τα χρωματιστά μολύβια», βασισμένο στο βιβλίο τής Γαλάτειας Σουρέλη «Ο αγέρας παίζει φλογέρα».
- Θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το βιβλίο της Φίλιας Δενδρινού «Αγαπημένο μου ημερολόγιο», σε διασκευή τής δασκάλας  κ. Πόλυς Ανδριανοπούλου.
Η χορωδία, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Ευγ. Βοτανοπούλου, απέδωσε τα τραγούδια: «Το τραγούδι με τα χρώματα», σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη και μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου, «Ζωγραφική», σε στίχους Φώντα Λάδη και μουσική Μάριου Τόκα, «Βγήκαν τα χρώματα σεργιάνι», σε στίχους Φίλιας Δενδρινού και μουσική Τατιάνας Ζωγράφου, «Το δάσος με τα χρώματα», σε στίχους Άννας Παναγιωτοπούλου και μουσική Ανδρέα Χαραλάμπους, «Τα παιδιά ζωγραφίζουν», σε στίχους Παυλίνας Παμπούδη και μουσική Τάσου Ιωαννίδη.
Τη εκδήλωση έκλεισε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Αικατερίνη Κούλη.
Η παρουσίαση τού διαθεματικού προγράμματος ήταν το τέλος τού ταξιδιού των μαθητών, αλλά και μια νέα αρχή, αφού η περιήγηση τον κόσμο τής τέχνης είναι μια συνεχής αναζήτηση, μια ακατάπαυστη προσπάθεια, μια διαρκής δημιουργία.