Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού διαθεματικού προγράμματος που εκπονούν με θέμα «Οι φτερωτοί μας φίλοι», την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Τα παιδιά ταξίδεψαν νοητά σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τις χώρες τής Ν. Ευρώπης, τής Αφρικής, τής Β. και τής Ν. Αμερικής μέχρι τη μακρινή Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία για να γνωρίσουν την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο που φιλοξενείται στο Πάρκο (1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη).
Παρατήρησαν, φωτογράφισαν και έμαθαν πληροφορίες για σπάνια και εξωτικά πουλιά, όπως τους μαύρους κύκνους, τους γύπες, τους λευκοκέφαλους αετούς αλλά και τους πανέμορφους μπλε μακάο, έναν εκ των οποίων είδαν και χάιδεψαν από κοντά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο τού Πάρκου. Εκεί συμπλήρωσαν τις γνώσεις τους σε ό,τι αφορά στη φυσιολογία των πουλιών, ενημερώθηκαν για τις ανάγκες και τους κινδύνους που τα απειλούν, καθώς και για τις προσπάθειες που γίνονται για τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους ανθρώπους.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη περιήγηση σε διάφορες περιοχές τού Αττικού Πάρκου.