Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές όλων των τμημάτων των Αγγλικών τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού γιόρτασαν το Halloween συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις και δραστηριότητες, με στόχο να γνωρίσουν στοιχεία τού πολιτισμού και τής κουλτούρας των χωρών όπου μιλιέται η αγγλική γλώσσα.
Έτσι, οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων, αφού τραγούδησαν τραγουδάκια, έφτιαξαν το "στοιχειωμένο" σπίτι τους, ζωγράφισαν τις κολοκύθες τους, έπαιξαν sudoku με τις πιο χαρακτηριστικές λέξεις αυτής τής ημέρας και επεξεργάστηκαν το παραμύθι "Room on the Βroom".
Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων, μέσα από ειδικά επιλεγμένο οπτικοακουστικό υλικό, έμαθαν γι' αυτή τη γιορτή και την ιστορία της και είδαν πώς γιορτάζεται στις αγγλόφωνες χώρες. Κάποιοι μαθητές δημιούργησαν τις δικές τους εργασίες και τις παρουσίασαν σε μορφή PPT, έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια («apples on strings»), διακόσμησαν με εικόνες-σύμβολα το ποιηματάκι τής ημέρας, έγραψαν και δραματοποίησαν τη δική τους τρομακτική ιστορία και επεξεργάστηκαν τη μικρή απλή ιστορία "The Haunted House".
Απολαύστε τους στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί…