Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το νέο ανανεωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους σεισμούς παρακολούθησαν οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού τον  Φεβρουάριο 2016, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε.
Τα παιδιά έμαθαν πώς δημιουργείται το φαινόμενο τού σεισμού, πώς το μετράμε και κυρίως πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτό. Τι πρέπει να κάνουμε πριν από τον σεισμό, κατά τη διάρκειά του και μετά από αυτόν, ανάλογα με τον τόπο στον οποίο βρίσκονται. Στο τέλος κάθε προγράμματος οι μαθητές ζωγράφισαν ό,τι τους έκανε περισσότερη εντύπωση από την παρουσίαση.
Την επιμέλεια του προγράμματος είχε η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγος.
Με την ευκαιρία αυτή, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 επισκέφθηκε το Μουσείο ο σεισμολόγος- ερευνητής τού Γεωδυναμικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Ι. Καλογεράς, καλεσμένος τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Φ.Ε. και τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού.
Ο κ. Καλογεράς, μιλώντας με θέμα «Η σεισμολογία στο σχολείο» σους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Β΄ Δημοτικού, αναφέρθηκε στον τρόπο δημιουργίας των σεισμών και στα μέτρα προστασίας από αυτούς. Τέλος, μέσα από μακέτες προσομοιώσεων, έδειξε τον τρόπο που αισθανόμαστε τον σεισμό και, μέσα από ηλεκτρονικές καταγραφές, πώς αντιλαμβανόμαστε έναν πραγματικό σεισμό σε διάφορες περιοχές. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έλυσαν τις απορίες τους μέσα από μια δημιουργική συζήτηση.