Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Φιλαναγνωσίας, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στους μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού μοιράστηκε, στην τάξη, το βιβλίο "Ουρανοξύστες" τού Zullo Germano από την υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων φιλαναγνωσίας τού εκδοτικού οίκου Μέλισσα κ. Άννα-Μαρία Βλάσση.
Τα παιδιά ταξίδεψαν στον κόσμο τού βιβλίου, έμαθαν όλα τα στάδια από τα οποία περνά ένα κείμενο μέχρι να εκδοθεί σε βιβλίο και εντυπωσιάστηκαν από το καινούργιο τους απόκτημα, που, όπως υπογράμμισε η κ. Βλάσση, είναι ένα έργο τέχνης, με την ασημοτυπία και το ανάγλυφο στο εξώφυλλο και το ύφασμα στη ράχη. Οι μαθητές παρατήρησαν ότι ακόμη και το χρώμα του αλλά και το σχήμα του παραπέμπουν στους ουρανοξύστες, αφού οι διαστάσεις του δεν είναι οι συνηθισμένες διαστάσεις των βιβλίων.
Ακόμα, διευκρινίστηκε η διαφορά τού εικονοβιβλίου, στο οποίο οι εικόνες προκαλούν τη δημιουργία κειμένου, σε αντίθεση με τα άλλα βιβλία όπου το κείμενο καλεί το μυαλό μας να σκεφτεί εικόνες.
Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με πολύ ενθουσιασμό και περιμένουν με ανυπομονησία να επεξεργαστούν το πρωτότυπο εικονοβιβλίο στην τάξη και να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία.