Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν σε εορταστική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη συμβολή τους στην παιδεία και στα ελληνικά γράμματα.
Στο πρώτο μέρος τής γιορτής οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης με θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν την ενάρετη ζωή και το θεάρεστο έργο των Τριών Πατέρων τής Εκκλησίας μας. Στη συνέχεια, επειδή η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί και ως γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, ταξίδεψαν τους θεατές σε γνώριμες αλλά και άγνωστες σχολικές ώρες με πρωταγωνιστές τον δάσκαλο και τους μαθητές. Η εορταστική εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδια που ερμήνευσαν οι μαθητές τής Ε΄1 τάξης ως χορωδιακό σύνολο.
Την επιμέλεια τού σεναρίου και τής θεατρικής παράστασης είχε η δασκάλα τής Ε΄2 τάξης κ. Ν. Θεοδωρακοπούλου, τη διεύθυνση τής χορωδίας η καθηγήτρια Μουσικής κ. Ευγ. Βοτανοπούλου, τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία ρόλων ανέλαβε η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Μον. Κολοκοτρώνη, τα σκηνικά τής παράστασης επιμελήθηκε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Μ. Ψυχάκη, ενώ την επιμέλεια τής προβολής εικόνων είχε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Δ .Ανδριοπούλου. Την οργάνωση και τον γενικό συντονισμό τής γιορτής είχε η Διευθύντρια κ. Β. Ροδοπούλου.