Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός τής επετείου τού Πολυτεχνείου για τους μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού. Την ευθύνη τής διοργάνωσης είχαν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης, μαζί με τις δασκάλες τους κ. Χ. Γεράνη και Ν. Θεοδωρακοπούλου. Τη γιορτή παρακολούθησαν, εκτός από τους μαθητές τού Σχολείου, και οι γονείς των μαθητών τής Ε΄ τάξης.
Οι μαθητές τής Ε΄1 τάξης με το θεατρικό δρώμενο «εδώ Πολυτεχνείο… εδώ Ελλάδα…», μέσα από δραματοποιημένα κείμενα και ποιήματα, μετέφεραν το μήνυμα των αγωνιστών τού Πολυτεχνείου, ότι δηλαδή η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά, κυρίως, υποχρέωση και ευθύνη κάθε ανθρώπου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδια, που απέδωσαν ως χορωδιακό σύνολο οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης.
Τη σκηνοθεσία των θεατρικών δρώμενων επιμελήθηκε η κ. Μόνικα Κολοκοτρώνη, καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής, και τη μουσική διεύθυνση τής χορωδίας και τής ορχήστρας είχε η κ. Ευγενία Βοτανοπούλου, καθηγήτρια Μουσικής. Τα σκηνικά φιλοτέχνησε η κ. Μυρτώ Ψυχάκη, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών.