Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού  επισκέφθηκαν το παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι και ξεναγήθηκαν στην έκθεση "Leonardo Da Vinci - 500 Years of Genius", με θέμα τη ζωή και το έργο τής μεγαλύτερης διάνοιας όλων των εποχών. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στις μηχανικές εφευρέσεις τού Λεονάρντο ντα Βίντσι, παρακολούθησαν την οπτικοακουστική παρουσίαση "Da Vinci Alive -The Experience" και έμαθαν τα μυστικά τού διασημότερου πίνακα τής Μόνα Λίζα.
Είδαν τους διάσημους κώδικες τού Λεονάρντο ντα Βίντσι και παρατήρησαν από κοντά τα εξαιρετικά μοντέλα των εφευρέσεων, που κατασκεύασαν Ιταλοί τεχνίτες με τις οδηγίες και τα σκίτσα από τα σημειωματάρια τού καλλιτέχνη.
Εντυπωσιάστηκαν με τις μηχανές πολέμου, τις πτητικές μηχανές του αλλά και τον πρώιμο τύπο  αλεξίπτωτου, ειδικά όταν έμαθαν ότι το πρώτο αλεξίπτωτο που κατασκευάστηκε με τις προδιαγραφές τού Λεονάρντο πραγματοποίησε πετυχημένη προσγείωση από ύψος 3.000 μ.
Παρατήρησαν, επίσης, μερικούς από τους πιο διάσημους πίνακές του, πειραματίστηκαν με τις μηχανές που ο ίδιος επινόησε ή βελτίωσε και  είδαντον εαυτό τους στο οκταγωνικό δωμάτιο με τους καθρέφτες.

Η περιήγησή τους στην έκθεση ήταν για τους μαθητές μια αξέχαστη εμπειρία αλλά και πηγή έμπνευσης, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά συνειδητοποίησαν και σχολίασαν το γεγονός ότι η μεγάλη αυτή ιδιοφυία 500 χρόνια πριν χάραξε τον δρόμο που συνδέει την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες και τα μαθηματικά.

Τα κείμενα τής έκθεσης για την ξενάγηση τού Σχολείου και το βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό για κάθε σχολική βαθμίδα επιμελήθηκε η δασκάλα τής Δ΄ τάξης κ. Πόλυ Ανδριανοπούλου.