Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Ο γύρος τού κόσμου σε 80 ημέρες» ως επιστέγασμα των δραστηριοτήτων που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος «Με ρόδες ή φτερά, με ράγες ή πανιά πάω ταξίδια μακρινά... ».

Το γνωστό μυθιστόρημα τού Ιουλίου Βερν διασκευάστηκε κατάλληλα από τη δασκάλα κ. Αλίνα Κοκκολάτου ώστε τα λόγια των ηρώων και οι περιπέτειές τους να τονίζουν την αξία τής φιλίας, τής συνεργασίας και τού σεβασμού σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Παράλληλα, στην είσοδο τού θεάτρου οι μαθητές εξέθεσαν καλλιτεχνικές και συγγραφικές δημιουργίες τους με επίκεντρο τον καλλιτέχνη κ. Αλέξη Ακριθάκη, τις βαλίτσες του και έναν πίνακά του με ταξίδια φαντασίας.

Την επιμέλεια τής εκδήλωσης είχε η δασκάλα κ. Χριστίνα Σολακάκη, τη σκηνοθεσία ανέλαβε η θεατρολόγος κ. Μόνικα Κολοκοτρώνη, τις χορογραφίες εμπνεύστηκαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Γεωργία Τσιάκου και Μαρατίνα Αθανασίου, μελωδικά πλαισίωσε τις θεατρικές περιπέτειες η καθηγήτρια Μουσικής κ. Ευγενία Βοτανοπούλου με τη χορωδία τής Γ΄ τάξης, τη σκηνή μεταμόρφωσε σε γωνιέςς τού κόσμου η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Μυρτώ Ψυχάκη σε συνδυασμό με προβολές εικόνων που επιλέχτηκαν από την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Χρύσα Καρπούζου, και τον συντονισμό τής εκδήλωσης είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Βασιλική Ροδοπούλου.