Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 3 και 10 Νοεμβρίου 2020 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής, με τίτλο «Τα ρομπότ... παίζει».

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων τού Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού τού Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών τού ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», κατά τη διάρκεια τού τρίωρου εκπαιδευτικού προγράμματος, ήρθαν σε επαφή με τον ξεχωριστό κόσμο των ρομπότ και τής τεχνητής νοημοσύνης.

Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων ανέλαβαν ενεργό ρόλο στην παρουσίαση μιας ιστορικής αναδρομής στην επιστήμη τής ρομποτικής, με τρόπο βιωματικό και ανακαλυπτικό.

Στη συνέχεια, γνώρισαν και ήρθαν σε άμεση αλληλεπίδραση με δύο από τα ρομπότ τού «Δημόκριτου», τον Indigo και τον Pepper.

Με τον Indigo οι μαθητές έπαιξαν το παιχνίδι «Μάντεψε τι;» και με τον Pepper ανέλαβαν ρόλο δημοσιογράφου, θέτοντάς του ποικίλες ερωτήσεις, με στόχο να τον γνωρίσουν καλύτερα.

Τέλος, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση τα παιδιά απέκτησαν νέες γνώσεις γύρω από τη λειτουργία τού ανθρώπινου εγκεφάλου.