Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, στις 19 Μαρτίου 2021, ευαισθητοποιήθηκαν από τους δασκάλους τους στο φαινόμενο τής σχολικής βίας και τού εκφοβισμού.
Πολύτιμοι υποστηρικτές σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν οι ψυχολόγοι των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. κ. Γ. Γεωργουλέας και Μ. Κούκνη.

Οι μαθητές κινητοποιήθηκαν μέσα από συζητήσεις, κατάλαβαν ότι η δημιουργική συνύπαρξή τους ως ομάδα στη σχολική τάξη αλλά και στο σχολικό περιβάλλον δεν αφήνει χώρο ούτε στον θυμό και στις βίαιες εκρήξεις που πληγώνουν και προκαλούν αρνητικές συμπεριφορές ούτε και στον εκφοβισμό που στοχοποιεί συμμαθητές τους.

Τελικά, φάνηκε να κατακτήθηκε ο στόχος...

Τα παιδιά έδειξαν ότι τους αρέσει να βλέπουν τους εαυτούς τους ως ισότιμα μέλη μέσα στη σχολική οικογένεια και να αποτελούν μια μεγάλη και δυνατή συντροφιά όπου ο καθένας έχει τον ρόλο του και όλοι φροντίζουν όλους.

Κανένας δεν θέλει να δέχεται προσβολές ή επιθέσεις, αντίθετα όλοι θέλουν να έχουν την υποστήριξη εκείνων που εμπιστεύονται, γιατί στα δύσκολα τα βγάζουμε καλύτερα πέρα με παρέα και όχι μόνοι...