Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τον Σεπτέμβριο τού 2022, στο ξεκίνημα τής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές όλων των τάξεων τού Β΄Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού απόλαυσαν μια ξεχωριστή ημέρα κοντά στη φύση, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-περιβαλλοντικών εξορμήσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν το δάσος τής Καισαριανής, τον Εθνικό Κήπο, τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, το Πάρκο Τρίτση, τον εθνικό δρυμό τής Πάρνηθας, καθώς και τη λίμνη Μπελέτσι.

Μέσα από αυτές τις εξορμήσεις, γνώρισαν και προσέγγισαν βιωματικά τη χλωρίδα και την πανίδα τού τόπου μας, απέκτησαν γνώσεις και καλλιέργησαν αξίες.

Έμαθαν, επίσης, να συλλέγουν στοιχεία από την ύπαιθρο, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους, και να συνθέτουν πληροφορίες για το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν.

Κατάλαβαν πόσο επίπονη είναι η διαδικασία τής αναδάσωσης και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας τού δασικού πλούτου μας.

Περπάτησαν, τέλος, σε μαγευτικά μονοπάτια και επέστρεψαν στο Σχολείο έχοντας στις «αποσκευές» τους όλα όσα ο μαγικός κόσμος τής φύσης απλόχερα τους χάρισε.