Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού με το Δημοτικό Σχολείο από τη Βίβλο τής Νάξου για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Artemis Mission. Από τον ελληνικό πολιτισμό στις διαστημικές αποστολές τής NASA", την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ τάξης και των δύο σχολείων συμμετείχαν διαδικτυακά, από κοινού, στο πρόγραμμα beyondEDU.

Η δράση “beyondEDU” είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαστημική τεχνολογία και την τηλεπισκόπηση που εισάγει τους μαθητές και τις μαθήτριες στον τεχνολογικό κόσμο τής δορυφορικής τηλεπισκόπησης, προσφέροντας γνώσεις και ερεθίσματα γύρω από καινοτόμες θεματικές που δεν περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία και αναμένεται να επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών στο μέλλον. Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Μετά την παρουσίαση, τα παιδιά και από τα δύο σχολεία, χωρισμένα σε ομάδες, συμμετείχαν ταυτόχρονα σε online διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων, χρησιμοποιώντας tablets και υπολογιστές.