Αρσάκεια Ιωαννίνων
3ierarxesΚάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου στρέφουμε  τη σκέψη μας στους τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, οι οποίοι με τη ζωή και το έργο τους τίμησαν και καταξίωσαν την παιδεία και τα Ελληνικά Γράμματα.

Με τον μεστό φιλοσοφικό τους στοχασμό, τη βαθιά χριστιανική πίστη και την ειλικρινή αγάπη για τον συνάνθρωπο, αναδείχθηκαν σπουδαίοι παιδαγωγοί και διδάσκαλοι, επιφανείς ρήτορες και συγγραφείς, πρότυπα φιλανθρωπίας, αρετής και μόρφωσης.

Σήμερα, σε μια εποχή που τα παιδιά μας καλούνται να προσαρμοστούν σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, οι τρεις Ιεράρχες με τη ζωή, τη δράση τους και τα σοφά τους λόγια τους δείχνουν  τον δρόμο να αντιμετωπίζουν με υπομονή όλες τις δυσκολίες της ζωής. Να σέβονται, να αγαπούν τον συνάνθρωπο και να τον βοηθούν όποτε έχει ανάγκη. Να οπλίζονται με αισιοδοξία και να καλλιεργούν αρετές και αξίες που θα τα οδηγήσουν στην πραγματική ευτυχία και ευημερία. Εφοδιασμένα με μόρφωση, πνευματική ευρύτητα, ψυχική ευγένεια και κοινωνική ευαισθησία και έχοντας πάντα δίπλα τους ανθρώπους που τα αγαπούν και τα συμβουλεύουν, θα μπορέσουν να οραματιστούν και να δημιουργήσουν μια κοινωνία όπου θα βασιλεύει η αγάπη και η δικαιοσύνη.

Η Διευθύντρια
Αικατερίνη Κούλη