Αρσάκεια Ιωαννίνων
Αγαπημένοι μας απόφοιτοι,
Ήρθε η ώρα να σάς αποχαιρετήσουμε, αλλά και να χαιρετίσουμε το νέο δυναμικό ξεκίνημά σας!
Ολοκληρώσατε τη φοίτησή σας στο Γυμνάσιο κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Ζήσατε την ανατροπή τής σχολικής καθημερινότητας, εν τούτοις προσαρμοστήκατε και ανταποκριθήκατε υπεύθυνα σε μια νέα εκπαιδευτική διαδικασία.

Μέσα από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες βγήκατε δυνατοί, έτοιμοι να κατακτήσετε νέες γνώσεις, κυρίως, όμως, με βιωμένη την αξία τής ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, μια πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον σας.

Για τη διαδρομή σας αυτά τα τρία χρόνια είστε όλοι αξιέπαινοι, άλλοι για την αριστεία, άλλοι για τις διακρίσεις σε διαγωνισμούς και αγώνες, άλλοι για το θάρρος να αναμετρηθείτε και να συναγωνιστείτε, όλοι, όμως, για την προσπάθεια και την πρόοδο, γιατί μάθατε να επιμένετε και στην αποτυχία να απαντάτε με επιμονή και όχι με παραίτηση.

Εύγε σε όλους σας!
Με πίστη στον εαυτό σας, με οδηγό τα όνειρά σας και με στόχο την προσωπική σας βελτίωση και πρόοδο, χαράξτε τώρα τον δικό σας δρόμο!

Να αγαπάτε τη γνώση και να θυμάστε ότι όρια δεν έχει, ούτε διαχωρίζεται σε χρήσιμη και μη. Να την αναζητάτε και να την υποδέχεστε σαν δώρο για τον εαυτό σας, που θα σάς καλλιεργήσει εσωτερικά, για να εξελιχθείτε σε ανθρώπους ικανούς, δημιουργικούς με ποιότητα και αξίες.
Όταν γοητευτείτε από το αέναο ταξίδι τής γνώσης, τότε θα διεκδικείτε την ποιότητα στη ζωή σας και στις σχέσεις σας και θα αντιστέκεστε με θέληση αλύγιστη στο μέτριο, το ευτελές και το εύκολο…
Μην αποφεύγετε τα δύσκολα, δεν φαντάζεστε τι δύναμη κρύβετε μέσα σας!

Αγαπημένα μας παιδιά,
Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη συνεργασία που μας χαρίσατε τα τρία αυτά χρόνια και για όσα μάθαμε κοντά σας.
Με όλη μας την αγάπη σας ευχόμαστε υγεία, φώτιση και πρόοδο!

Η Διευθύντρια
Μαρία-Άννα Φαφαλιού
και ο Σύλλογος Καθηγητών τού Σχολείου