Αρσάκεια Ιωαννίνων
nhpt eisagΤα σχολικά χρόνια είναι για όλους μας ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μας. Μέσα σ’ αυτά, το νηπιαγωγείο φαίνεται να κρατά μια στιγμή μόνο, σαν ένα όμορφο όνειρο που τελειώνει πριν το χορτάσουμε και το χαρούμε όσο θα θέλαμε… σαν το καλύτερο κομμάτι της τούρτας, αυτό με το κερασάκι που πάντα παρακαλούμε να μας τύχει!

Το ότι κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας είναι μια τιμή που δικαίως του αναλογεί, μια που το νηπιαγωγείο είναι αυτό που μας δέχεται ζεστούς, ακόμη, απ' την αγκαλιά της μαμάς μας, και είναι δίπλα μας συνέχεια για να μας μάθει να κάνουμε φίλους, να τρέχουμε, να πετάμε τη μπάλα, να μπερδεύουμε τα χρώματα και να μουτζουρώνουμε το χαρτί, να βάζουμε μάτια και πόδια στο πρώτο μας ανθρωπάκι, χαμόγελο στον ήλιο και πρασινάδα στις αυλές και τους κήπους.

Το νηπιαγωγείο είναι αυτό που μας αφήνει να ψάχνουμε στο χώμα για κρυμμένους θησαυρούς, μας δείχνει πώς να κάνουμε χαρτοπόλεμο και να σκάμε τα μπαλόνια για να διασκεδάσουμε...
Θέλει να μας κάνει να δούμε αυτά υπάρχουν γύρω μας, και να μας πείσει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας παολύ καλά σε πάρα πολλά απ' αυτά που κάνουν οι μεγάλοι για μας.

Γιατί, όσο κι αν δε φαντάζει σπουδαίο στους άλλους, σε μας δίνει απίστευτη χαρά να τρώμε μόνοι μας, να δένουμε τα κορδόνια μας και να κουμπώσουμε τη ζακέτα μας, ή να κολλάμε στο ψυγείο -παρότι δεν φτάνουμε καλά καλά- τα χαρτάκια με τα ψώνια, που τα καταγράψαμε πρώτα με τον δικό μας πρωτότυπο τρόπο.

Ξέρουμε ότι το νηπιαγωγείο είναι πάντα εκεί σε ό,τι κι αν κάνουμε. Μπορεί να μην είναι το σπίτι μας αλλά είναι σαν ένα μεγάλο παιχνίδι που έχει τους δικούς του κανόνες και όσο πιο πολύ αφηνόμαστε σ' αυτό τόσο πιο πολύ μας αρέσει, κάνουμε φίλους και θέλουμε να ερχόμαστε σ' αυτό κάθε μέρα.

Το νηπιαγωγείο δεν είναι η μαμά μας, αλλά μας αγαπάει όλους, μας προσέχει σαν άγρυπνος φρουρός, μας περιμένει, αγωνιά κι οραματίζεται για μας και δίνει μεγάλη αξία σε κάθε μας μικρή κατάκτηση. Γι’ αυτό κι εμείς το αγαπάμε.

Έτσι, όποιος ήρθε σ' αυτό και το γνώρισε μπορεί να πει: ναι, το Νηπιαγωγείο μπορεί να κρατά λίγο, είναι όμως το πιο σπουδαίο απ' όλα τα σχολεία, αληθινά! Αλλιώς πώς θα μπορούσε να χωρέσει τόση αγάπη;

Καλή Σχολική Χρονιά!

Βασιλική Πάχτα
Διευθύντρια Νηπιαγωγείου