Αρσάκεια Ιωαννίνων
Ελεύθερη Απόδοση

eleftheri-apodosi
Πατήστε για μεγέθυνση
Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 στην Αίθουσα Β' της γκαλερί TinT (Χρυσοστόμου Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο "Ελεύθερη απόδοση" των μαθητών της Ε’ και Στ’ τάξεων του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Το σχολείο μας αναγνωρίζοντας ότι η ενεργή και ουσιαστική ενασχόληση των παιδιών με την Τέχνη είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχική και πνευματική τους καλλιέργεια, υλοποιεί ποικίλες δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄ και Στ τάξεων, έχουν έρθει σε επαφή και γνωριμία με έργα τέχνης του 21ου αιώνα και υλοποιούν σε γκαλερί της πόλης μας, τη δική τους έκθεση ζωγραφικής με δημιουργίες τους, εμπνευσμένες από τα έργα των καλλιτεχνών που γνώρισαν.

Γίνεται κατανοητό ότι τα παιδιά με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, που διήρκησε ένα ολόκληρο διδακτικό έτος, απεκόμισαν ποικίλα παιδαγωγικά οφέλη. Μετατράπηκαν από παθητικοί καταναλωτές εικόνων σε ενεργοί μελετητές έργων τέχνης. Αφού γνώρισαν τα έργα και τους δημιουργούς τους, άσκησαν την παρατηρητικότητα και την κρίση τους, καθώς επιχείρησαν με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του καθηγητή τους, να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν, στο βαθμό που η ηλικία τους το επιτρέπει, τα μηνύματα των έργων και να αναγνωρίσουν την εκφραστική τους ποιότητα. Στη συνέχεια, εμπνευσμένα από αυτά, ενεργοποίησαν τη φαντασία τους και αναπτύσσοντας τις δημιουργικές τους ικανότητες, αντιμετώπισαν την πρόκληση να γίνουν τα ίδια δημιουργοί της προσωπικής τους έκφρασης, την οποία εκθέτουν στο ευρύ κοινό.

Ευχαριστούμε την γκαλερί TinT που δέχθηκε να φιλοξενήσει την έκθεσή μας. Δίνεται με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα να δουν τα παιδιά ολοκληρωμένη την προσπάθειά τους, η οποία εκτίθεται στον κατάλληλο χώρο και με τον κατάλληλο τρόπο. Επιπλέον, ασκούνται να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις που προάγουν την τέχνη, μαθαίνουν να επισκέπτονται ανάλογους χώρους και να συμπεριφέρονται με την απαιτούμενη γνώση και σεβασμό. Συγχαίρουμε τα παιδιά και τον καθηγητή τους, κ. Σπανό Θεόδωρο, και σας καλούμε να επιβραβεύσετε την προσπάθειά τους αυτή.

Η Διευθύντρια
Θεοδώρα Κωνσταντινίδου