Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού στο Θέατρο των Σχολείων με τίτλο «Μέσα από τα μάτια τού μικρού πρίγκιπα ζωντανεύει όλος ο κόσμος των αναμνήσεών μας από το Δημοτικό».
Στην αρχή τής εκδήλωσης η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Στ. Μέλλιου, οι δασκάλες των δύο τμημάτων τής Στ΄ τάξης κ. Α. Παναγοπούλου και Δ. Ιακωβάκη και η Πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ε. Τάγκα απηύθυναν χαιρετισμό στους τελειόφοιτους μαθητές.
Στη συνέχεια, οι μαθητές παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο που βασιζόταν στο βιβλίο τού Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «Ο μικρός πρίγκιπας», μέσα από το οποίο γινόταν ένας παραλληλισμός τού κεντρικού ήρωα, που ταξιδεύει από πλανήτη σε πλανήτη, με τους μαθητές και το δικό τους εξάχρονο ταξίδι στον κόσμο τής γνώσης. Με την ξεχωριστή ερμηνεία τους, τα παιδιά ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε έναν παραμυθένιο, ονειρικό κόσμο. Το έργο πλαισιώθηκε με ξενόγλωσσα και ελληνικά τραγούδια που οι μαθητές ερμήνευσαν με τον δικό τους μοναδικό, λυρικό και συναισθηματικό τρόπο. Τα σκηνικά τού έργου, ζωγραφισμένα από τα ίδια τα παιδιά, ήταν πλούσια και εντυπωσιακά. Κατά τη διάρκεια τής παράστασης, προβάλλονταν διαφάνειες με στιγμιότυπα από τη μαθητική τους ζωή και τις δραστηριότητές τους στο Δημοτικό Σχολείο.
Τέλος, οι μαθητές χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς (χασαποσέρβικο και ικαριώτικο). Το πρόγραμμα τής εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών ενθυμίων από τον Σύλλογο διδασκόντων τού Σχολείου και τον Σύλλογο Γονέων.