Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, στις 13 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα ενημερώθηκαν σχετικά με την σημασία τού ραδιοφώνου ως μέσου επικοινωνίας, συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά παρακολούθησαν ενημερωτικό βίντεο στη γαλλική γλώσσα και στη συνέχεια επεξεργάστηκαν εκπαιδευτικό υλικό, μέσα από το οποίο ενημερώθηκαν σχετικά με το θέμα τού εφετινού εορτασμού που ήταν «Νέοι και ραδιόφωνο» («Jeunesse et Radio»). Αυτό αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση σχετικά με τη σημασία τού ραδιοφώνου στη ζωή τού ανθρώπου. Επίσης συνέθεσαν ένα γραπτό κείμενο, όπου εξέφραζαν τις απόψεις τους για το ραδιόφωνο και μια φανταστική συνέντευξη με θέμα «Ζωή με ραδιόφωνο».
Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν και στοιχεία τής γαλλικής ραδιοφωνίας, όπως ονόματα σταθμών και γνωστών δημοσιογράφων που μπορούν να ακούνε μέσω διαδικτύου. Οι εργασίες που εκπονήθηκαν αναρτήθηκαν σε ταμπλό σε κεντρικό χώρο τού Σχολείου.