Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 οι μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που μαθαίνουν Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα συμμετείχαν σε πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ανά τάξη, προβάλλοντας τις έννοιες τής πολυγλωσσίας και τής πολυπολιτισμικότητας.
Έτσι οι μαθητές τής Γ΄ τάξης έμαθαν το τραγούδι Frère Jacques και ζωγράφισαν σημαίες χωρών τής Ευρώπης.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης έφτιαξαν έναν τρισδιάστατο Πύργο τού Άιφελ. Στη συνέχεια, κατασκεύασαν κάρτες με τις λέξεις «φίλος», «σχολείο», «καλημέρα», «τι κάνεις;» και «με λένε»… σε διάφορες γλώσσες, τις οποίες ανάρτησαν σε ταμπλό που δημιουργήθηκε για την ημέρα αυτή στον χώρο τού Σχολείου.
Στην Ε΄ τάξης οι μαθητές μελέτησαν παροιμίες και γνωμικά στα Γαλλικά και στα Ελληνικά, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν σχετικά με τον θεσμό τού εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, αλλά και την ετυμολογία των λέξεων παροιμία και proverbe στα Γαλλικά.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης σχεδίασαν ένα κουίζ στα Γαλλικά, το οποίο αφορούσε στις γλώσσες που μιλιούνται στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο, καθώς και σε πληροφορίες σχετικές με τη φορά γραφής, ποια γλώσσα χρησιμοποιείται περισσότερο αλλά ποια είναι η πιο παλιά γλώσσα.