Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές όλων των τμημάτων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται Αγγλικά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία ακόμα γιορτή που συνδέεται με την ιστορία και τον πολιτισμό των αγγλόφωνων χωρών. Πρόκειται για την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day), που ο εορτασμός της καθιερώθηκε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους στη Β. Αμερική, οι οποίοι ευχαριστούσαν το Θεό για την ασφαλή άφιξή τους στη Νέα Ήπειρο.
Με τη χρήση επιλεγμένου οπτικοακουστικού υλικού, τα παιδιά έμαθαν για τις περιπέτειες των ανθρώπων εκείνων που ταξίδεψαν από την Αγγλία στην Αμερική πριν από τέσσερεις περίπου αιώνες και με τη φαντασία τους ακολούθησαν τα βήματά τους.
Οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων ζωγράφισαν το πλοίο που διέσχισε τον Ατλαντικό ωκεανό από την Ευρώπη προς τη νέα ήπειρο, καθώς και τη γαλοπούλα, το παραδοσιακό φαγητό τής γιορτής αυτής. Επίσης διάβασαν σχετικά ποιηματάκια που αφορούν στη συγκεκριμένη ημέρα.
Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων ενημερώθηκαν για την προέλευση και τον τρόπο που εορτάζεται η ημέρα αυτή σε όλες τις αγγλόφωνες χώρες και διδάχθηκαν σχετικό λεξιλόγιο. Ακόμη, απάντησαν σε ερωτηματολόγιο και δημιούργησαν τα δικά τους ποιήματα-ακροστιχίδες.
Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες δόθηκε στα παιδιά το μήνυμα ότι οφείλουμε όλοι να εκφράζουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς το Θεό και προς τους ανθρώπους που μας αγαπούν και φροντίζουν για εμάς.