Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται την αγγλική γλώσσα, με καθηγήτρια την κ. Ε. Σεβδαλή, συμμετέχουν τη σχολική χρονιά 2015-2016 σε πρόγραμμα e-twinning, με θέμα “Buildings all around Europe” ("Κτήρια τής Ευρώπης").
Το πρόγραμμα εκπονείται σε συνεργασία με μαθητές από σχολεία τής Ισπανίας, τής Κροατίας, τής Ιταλίας και τής Τουρκίας. Οι μαθητές έχουν ήδη ξεκινήσει να επικοινωνούν και να εργάζονται πάνω στο πρόγραμμα, το οποίο προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη με τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Στο πλαίσιο τού προγράμματος οι μαθητές από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες γνωρίζονται μεταξύ τους και ανταλλάσσουν αρχικά γενικές πληροφορίες για τη χώρα τους. Στη συνέχεια, θα επιλέξουν και θα παρουσιάσουν στους συνεργάτες τους τα πιο εμβληματικά κτήρια τής χώρας αλλά και τής πόλης τους μέσω ιστορικών πληροφοριών, φωτογραφιών και χειροτεχνιών. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές γνωρίζουν καλύτερα άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, την οποία χρησιμοποιούν αποκλειστικά σε όλη τη διάρκεια τού προγράμματος για να επικοινωνούν με τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων.
Αυτή η δράση αποτελεί μια ευχάριστη και διαφορετική δραστηριότητα, την οποία οι μαθητές αγκαλιάζουν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό!