Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τις Διευθύντριες των Γυμνασίων, τις κ. Έφη Ταμπακάκη και Σοφία Γρατσία, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων, για το πρόγραμμα και τη σχολική ζωή των μαθητών στα Αρσάκεια Γυμνάσια, με στόχο την ομαλότερη μετάβασή τους στο Γυμνάσιο. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν διδασκαλίες που πραγματοποιήθηκαν στις τάξεις και στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε πειράματα Φυσικής, ασκήσεις προφορικού λόγου, λεξιλογικές ασκήσεις στα Αγγλικά και παιχνίδια στα Μαθηματικά.

Η ξεχωριστή αυτή επίσκεψη ήταν μοναδική εμπειρία, η οποία ενθουσίασε τους μαθητές μας που κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους:

«Η επίσκεψή μας στο Γυμνάσιο ήταν μια ανακούφιση για μένα και τους συμμαθητές μου, γιατί έδωσε απάντηση στις ερωτήσεις όλων μας. Τώρα πια ξέρουμε ότι στο Γυμνάσιο θα μας υποδεχτούν φιλικά πρόσωπα και καθηγητές γεμάτοι θέληση να μας βοηθήσουν στη νέα περίοδο τής ζωή μας.»

«Κατά την επίσκεψή μου στο Γυμνάσιο τού Σχολείου μας βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τόσο τα μαθήματα των Μαθηματικών και τής Αγωγής τού Προφορικού Λόγου, όσο και τις ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχα στο πρόγραμμα Spelling Bee.»

«Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε το μάθημα τής Αγωγής τού Προφορικού Λόγου στο οποίο κληθήκαμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και τις απόψεις μας για συγκεκριμένες λέξεις-φράσεις, μέσα από ένα ομαδικό παιχνίδι. Έπειτα συνθέσαμε τις απόψεις μας για να δημιουργήσουμε το δικό μας κείμενο, το οποίο διαβάσαμε στις υπόλοιπες ομάδες».

«Η γνωριμία μου με το πιο προχωρημένο επίπεδο των μαθητών στο Γυμνάσιο μου έδωσε το ερέθισμα να σκεφτώ ότι τελικά το να μεγαλώνεις και να πλουτίζεις τις γνώσεις σου σε φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων σου, γιατί η γνώση είναι η μεγαλύτερη δύναμη».

«Το Γυμνάσιο δεν ήταν όπως το είχα φανταστεί, αυστηρό και βαρετό. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη φοίτησή μου, γιατί κατάλαβα ότι είναι ιδιαίτερο και διαφορετικό και θα μου προσφέρει πολλές γνώσεις αλλά και ένα ευχάριστο ζεστό περιβάλλον».

«Όσο σκέφτομαι ότι σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει αυτή η νέα περίοδος, νιώθω χαρά και ενθουσιασμό, μα ταυτόχρονα και μια γλυκιά ανυπομονησία».