Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν το Αρχείο τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις που πραγματοποιούνται για την εκπόνηση τού διαθεματικού τους προγράμματος, και με αφορμή τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση των Αρσακείων Σχολείων.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν αρχειοθετημένο έντυπο υλικό, όπως προγράμματα, βιβλία και παλιές εκδόσεις τής Φ.Ε., ελέγχους, τίτλους σπουδών, μαθητολόγια, αφίσες και φωτογραφίες από διάφορες σχολικές εκδηλώσεις.
Οι μαθητές διατύπωσαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούσε παλαιότερα το Σχολείο, την αρχιτεκτονική του και τα παλαιότερα ωρολόγια προγράμματα, ενώ έμειναν έκπληκτοι όταν η υπεύθυνη τού Αρχείου κ. Αικ. Κουτσουμπού τους εξήγησε πως οι Αρσακειάδες γίνονταν δασκάλες για να στελεχώσουν πολλά σχολεία τής επαρχίας σε ηλικία 14 χρόνων!
Η επίσκεψη στο Αρχείο τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας έγινε αφορμή να κατανοήσουν τα παιδιά τη μεγάλη ιστορία αλλά και τη δραστηριότητα τού Σχολείου μας στον χώρο τής Εκπαίδευσης και να αισθανθούν ιδιαίτερα υπερήφανα που φοιτούν σε αυτό.