Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, που διδάσκονται την Αγγλική Γλώσσα, γιόρτασαν την ημέρα τού Αγίου Πατρικίου. Πρόκειται για τον προστάτη Άγιο τής Ιρλανδίας, μιας χώρας που συνδέεται γλωσσικά, πολιτιστικά και ιστορικά με την Αγγλία.
Οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων παρακολούθησαν βίντεο με θέμα την ιστορία τής γιορτής. Στη συνέχεια, διδάχθηκαν λεξιλόγιο σχετικό με τα σύμβολα τής ημέρας αυτής, τα οποία και ζωγράφισαν, ενώ δημιούργησαν το δικό τους μικρό βιβλίο, με τίτλο «My St Patrick’s book», και κατασκεύασαν διακοσμητικά για την πόρτα τής τάξης τους.
Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων, με τη χρήση κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού, έμαθαν την ιστορία τής ημέρας αυτής και στη συνέχεια συνέλεξαν και μελέτησαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες από διάφορα έντυπα.
Τέλος, στους μαθητές των δύο μεγαλύτερων τάξεων δόθηκαν σχετικά φύλλα εργασίας, τα οποία και επεξεργάστηκαν.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους μαθητές το γεγονός ότι ο Άγιος Πατρίκιος μετέδωσε τον Χριστιανισμό στη χώρα που αρχικά οδηγήθηκε ως σκλάβος και μάλιστα χρησιμοποίησε το ταπεινό τριφύλλι για να διδάξει με απλό τρόπο την Αγία Τριάδα.
Σκοπός των παραπάνω δραστηριοτήτων ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τα στοιχεία τού πολιτισμού διαφόρων αγγλόφωνων χωρών, έτσι ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τις χώρες αυτές.