Αρσάκεια Ιωαννίνων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου 2016 οι μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα συμμετείχαν σε σειρά δραστηριοτήτων.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης συζήτησαν για το πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουμε βιβλία αλλά και για τα διάφορα είδη βιβλίων (περιπέτειας, κόμικς κ.λπ.). Κατασκεύασαν τον δικό τους σελιδοδείκτη ζωγραφίζοντας μια εικόνα από το αγαπημένο τους βιβλίο. Έφτιαξαν το δικό τους βιβλίο με θέμα: «J’ aime – Je n’ aime pas», όπου παρουσίασαν τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει να τρώνε, βασισμένοι στο θεματικό λεξιλόγιο τής αντίστοιχης ενότητας τού βιβλίου τους.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν την παιδική βιβλιοθήκη των Σχολείων, όπου διάβασαν το παραμύθι "Pierre et le loup” (Ο Πέτρος και ο λύκος) τού Sergei Prokofiev. Ακούγοντας τη μουσική που συνοδεύει το γνωστό παραμύθι, οι μαθητές γνώρισαν τα διάφορα μουσικά όργανα και επεξεργάστηκαν την ιστορία μέσα από φυλλάδιο, το οποίο επιμελήθηκαν οι καθηγήτριές τους κ. Αθηνά Καλλιβρούση και Δέσποινα Χατζηιωάννου.
Κριτικοί βιβλίου έγιναν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης. Μέσα από σχετικό φυλλάδιο που ετοίμασε η καθηγήτριά τους η κ. Χατζηιωάννου, έγραψαν την κριτική τους για το αγαπημένο τους βιβλίο και δημιούργησαν τη δική τους αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου εκφράζοντας με τα μηνύματά τους την αγάπη τους για την ανάγνωση βιβλίων.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης επεξεργάστηκαν στην τάξη το γνωστό μυθιστόρημα τής Ζωρζ Σαρρή «Madame Clo-Clo» μέσα από το φυλλάδιο που φιλοτέχνησε η καθηγήτριά τους η κ. Δασκαλοπούλου.